20 jaar geleden werkte ik bij Defensie en zaten we op Oudjaarsdag te wachten in de kazerne in Assen op het onheil dat er aan zou komen. In 1999 stonden de kranten vol met berichten over pinautomaten, banksystemen, vliegtuigen, gps, etc .etc. welke door de overgang naar 2000 niet meer zouden werken.

Onze opdracht was wachten tot de ellende begon en dan ondersteuning gaan bieden. Geen idee wat er verwacht werd. Stel de pin automaten zouden spontaan geld uitwerpen op 1 januari 2000, 00:00 uur of als er een vliegtuig naar beneden was gekomen hadden we ondersteuning moeten geven. Er waren legio mogelijkheden de 1 nog uitdagender dan de andere. De kranten gaven ons genoeg opties.

Gelukkig gebeurde er niets, om 1 uur lagen wij lekker op ons bedje. Blijkbaar was de 2000 jaarbug voorkomen door de juiste updates uit te voeren op de kritische systemen waarop de wereld draaiden.

Windows 7 is door Microsoft op de markt gebracht in 2009. Het was een waardige opvolger van Windows XP en veel klanten gebruiken het dan ook naar volle tevredenheid. In 2009 heeft Microsoft aangegeven 10 jaar ondersteuning te leveren aan Windows 7 en deze datum komt nu snel dichterbij. 14 januari stopt de ondersteuning van Microsoft!

Wat houdt dit in? Microsoft zal na 14 januari geen updates meer uitbrengen voor Windows 7. Mochten er bugs in zitten dan worden deze niet meer opgelost. Ons advies is om net zoals met Windows XP, waarvan de ondersteuning in april 2014 gestopt is, Windows 7 te upgraden of te vervangen door Windows 10.

Over het algemeen zijn pc’s die werken met Windows 7 prima te gebruiken met Windows 10. Het kan zijn dat je de harde schijf moet vervangen door een SSD disk, en de memory van je pc naar 8 gig te upgraden, waardoor je pc weer jaren mee kan.

Het is echt belangrijk af te stappen van Windows 7. De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel aanvallen geweest met Cryptolockers welke je pc aanvallen, data encrypteren en geld vragen (eisen) om weer toegang te krijgen tot je data. In vergelijking met de 2000 jaarbug is de ondersteuning van Window 7 nog veel belangrijker.  Je kunt een hoop ellende voorkomen door simpel te upgraden naar Windows 10 want updates voor je kritische windows 7 systemen? Die komen niet meer. 


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *