Monitoring

Proberen problemen voor te zijn

Er zijn allerlei factoren die de prestaties van uw IT infrastructuur negatief kunnen beïnvloeden. We hebben gekozen voor een aantal applicaties die ons de mogelijkheid bieden om uw IT omgeving te monitoren op het gebied van updates, virussen, backupstatus, netwerkprestaties, etc. Zo kunnen we vaak problemen al signaleren en verhelpen voordat deze de prestaties van uw onderneming negatief gaan beïnvloeden.

Virusbedreigingen en updates

Het anti-virusprogramma waarmee wij werken biedt ons de mogelijkheid om vanuit één portal alle werkstations die wij beheren te monitoren en te beheren. Zo krijgen wij meldingen als een van onze virusscanners in uw IT omgeving een virusaanval opmerkt. Hoewel de virusscanner meestal het probleem zelf al oplost, is het toch goed na te gaan hoe dit is gekomen om eventuele nieuwe aanvallen in de toekomst te voorkomen. Ook kunnen wij via deze anti-virussoftware noodzakelijk updates van het besturingssysteem op de beheerde computers afdwingen om ze veilig te houden.

Server en netwerk monitoring

 Voor bedrijven met een grote IT infrastructuur kan het lonend zijn een monitoringsysteem op te zetten met Zabbix. Dit is een open-source software pakket wat de mogelijkheid biedt om verschillende IT-componenten te monitoren zoals: servers, virtuele machines, clouddiensten en netwerken. Het is mogelijk om zaken te monitoren als netwerkgebruik, CPU belasting en schijfruimteverbruik. Bij het bereik van kritieke waarden kunnen meldingen worden verstuurd zodat problemen kunnen worden gesignaleerd en opgelost voordat ze bedrijfsprocessen negatief beïnvloeden.

Backup monitoring

Merkt u het als de backupserver na een stroomstoring uit blijft staan en er geen backups meer worden gemaakt? Backups zijn niet van belang voor dagelijkse processen waardoor ze vaak makkelijk uit het zicht raken. In geval van een calamiteit is het echter essentiëel over een goede backup van alle belangrijke bedrijfsdata te beschikken. Ook bij een ransomware aanval kunt u door een goede backupstrategie voorkomen dat u criminelen moet betalen voor uw eigen data. Wij monitoren alle door ons beheerde backups centraal en krijgen meldingen vanuit ons systeem zodra er ergens iets niet goed gaat. Zo bent u altijd verzekerd van een goede en werkende backup.