Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

De stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport biedt bedrijven in de hightech-  en maakindustrie een unieke kans om zich beter te wapenen tegen cyber criminaliteit. Halma Automatisering is lid geworden om juist onze ervaringen en onze kennis te delen en op te nemen. Hierbij nemen wij het voortouw om onze klanten op een zo goed mogelijk manier te ondersteunen in deze huidige internet tijdperk.

Brainport heeft als eerste in Nederland een Cyber Weerbaarheidscentrum. Sinds september 2019 helpt de stichting bedrijven binnen de kennisintensieve industrie met weerbaarheid tegen digitale spionage en cyberaanvallen. 

Hiermee is de Eindhovense hightech regio koploper in Nederland die serieus werk maakt van cyber weerbaarheid naast de door het Rijk aangewezen vitale sectoren (zoals gezondheidszorg, energie, haven etc.). Binnen het centrum kunnen bedrijven aansluiten op een collectief, professioneel systeem tegen online aanvallen.

Via een goed beveiligd, besloten platform  kunnen participanten vertrouwelijke informatie uitwisselen. Zowel over dreigingen als over oplossingen. Want de hightech- en maakindustrie bestaat uit een keten van ondernemingen. 

Dit sterk verweven ecosysteem is pas zo veilig mogelijk als alle spelers weerbaar zijn tegen cybercriminaliteit. 

Bijna 25 bedrijven uit de hightech industrie stonden aan de wieg van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport. 

Het initiatief heeft verder vorm gekregen met hulp van TNO, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Brainport Industries, Brainport Development, Metropool Regio Eindhoven, de Provincie Noord-Brabant en BDO Advisory. 

De stichting is nauw verbonden met het  Digital Trust Center én het Nationaal Cyber Security Center. 

Samen willen we de risico’s van digitalisering en kwetsbaarheden zo goed mogelijk in de hand houden. Dat is de verbindende factor voor ons allemaal!