Beveiliging

Bedreigingen komen van verschillende kanten

In een wereld waar de digitale informatie en digitale processen steeds belangrijker worden, neemt ook het belang van een goede beveiliging toe. Bedreigingen komen uit verschillende hoeken. Ransomware criminelen proberen geld te verdienen aan het gijzelen van computersystemen maar ook een peuter die een laptop van een tafel trekt kan onverwacht vervelende problemen veroorzaken.

Voorbereiding is het halve (hele) werk

Hoewel nooit alle risico’s uit te sluiten zijn, is het wel mogelijk en wenselijk de meest bekende en voorkomende risico’s af te dekken. Door goed te inventariseren welke risico’s zich kunnen voordoen is het ook mogelijk de belangrijkste risico’s zo goed mogelijk af te dekken. We kijken graag samen met u naar uw specifieke IT omgeving en de oplossing die wij daarvoor kunnen bieden.

Diskencryptie, simpel maar doeltreffend

Privacy van klanten diende natuurlijk altijd al gewaarborgd te worden maar sinds de AVG in werking is getreden is bescherming van data extra belangrijk. Dat gegeven in combinatie met het feit dat veel mensen thuis op laptops werken maakt het heel belangrijk dat data op een laptop alleen door de eigenaar van de laptop kan worden gelezen. Door diskencryptie op laptops te installeren verzekerd u zich ervan dat niemand meer bij de data op de laptop kan als deze wordt verloren of gestolen. Verlies van een laptop zonder diskencryptie moet worden gemeld als een datalek,  met alle negatieve publiciteit voor een onderneming van dien. Voor een laptop met diskencryptie is dit niet meer nodig. 

Centraal geregelde beveiliging

Voor iedere onderneming is het lastig alle medewerkers zo te instrueren dat zij zelfstandig hun werkstations / laptops up-to-date houden. In een onderneming met tientallen medewerkers is het simpelweg onmogelijk. Wij bieden daarvoor de mogelijkheid om voor relatieve geringe abonnementskosten een centraal gemonitord beveiligingssysteem te installeren op alle werkstations in uw ondernemening. Wij kunnen de beveiliging van de werkstations beheren door op afstand updates van het antivirusprogramma te pushen en ook updates van windows op werkstations te forceren.